Panasonic Lumix DC-GH5 érintőkijelző javítása

Vigyázni kell a szétszerelésnél, mert az összes kábel nagyon sérülékeny…

Bár egy nagyon megkímélt készülék, ezt a GH5 kamerát is utolérte a végzete, még egész szerencsés változatban. Az LCD ugyan működött, de a touch panel nem vette az érintéseket.

Az átmenő flat kábel hibájára gyanakodtam, pontosabban bíztam benne, mert ennek a cseréje az olcsóbb út, a komplett kijelző már borsosabb áron elérhető. Sajnos a kijelző zsanér mechanikája is eltörött, és az megsértette a kábelt, így okozva a fenti hibát. Mindenek előtte az új kábellel csináltam egy tesztet még felboncolt állapotban. Azzal tökéletesen működött az érintő kijelző , így a zsanér javítását követően a kábel is a helyére került.

Újabb 4-5 évig megint nem lesz vele baj, ha így vigyáznak rá mint eddig.

J5 2017. ( j530) kijelzőcsere

Samsung Galaxy j5 kijelzőcsere. Ebből a típusból már nem az első. A 2017.-es modell különösen érzékeny a leejtésre, a kijelzője szinte azonnal tönkre megy, és cserélni kell. Sajnos a gyári amoled kijelző gyakorlatilag a telefon árával azonos, így reális alternatívaként az utángyártott változat jöhet szóba, amely bár nem ugyanolyan mint az eredeti, de ugyanúgy használahtó marad a telefon kedvezőbb áron.

Samsung Notebook felélesztése

Ez a Samsung NP900X3E notebook azért került hozzánk, mert nem akart elindulni. Sajnos a gyári SSD meghajtója meghibásodott, de szerencsére még időben vagyunk ahhoz, hogy az adatokat le tudjuk menteni, és a teljes rendszert áttöltjük egy új SSD-re.

Mellékbetegségként megfigyelhető az akku felpúposodása, ami sajnos a korral jár, és előbb utóbb használhatatlannná teszi a gépet, plussz a gép fedőlapját is lefeszíti, így azt is cserélni fogjuk, egy új akkupakkra.

A javításnak hála ez a közel 8 évesen is elég fürge gép még jó ideig használahtó marad.

Macbook pro felélesztése

Se kép se hang, nem ad életjelet….
Az akku és a töltő csatlakozója egy kis újraforrasztás igényelt.

Sajnos még a felső kategóriás laptopok is 10 éves korukra produkálnak olyan problémákat, melyeket főként a hő, és az anyagok elöregedése okoz.

Ebben az esetben egy viszonlyag egyszerű javítás segített, a hiba forrásának kimérését követően.

Blackview strapatelefon nem bírta a srapát….

Sajnos ez a Blackview víz, por, és ütésálló telefon nem jól vizsgázott, mert a kijezője is megsérült, sőt a készülék belsejében nedvességet és korróziót is találtam.

A teljes tisztítás és korrózió mentesítés után kapott egy szép új kijelzőt, és máris újra teszi a dolgát.

Lenovo táblagép – Elfáradt USB csatlakozó

A mai feladat egy 10″-os Lenovo táblagép USB csatlakozójának javítása. Sajnos a márkaszerviz csak komplett alaplapcserével vállalná a javítást, melynek ára megközelítené a komplett gép árát. szerencsére sikerült találnom a raktárban hozzá való csatlakozót, már csak a műtét van hátra….

Nikon DSLR fényképező – baleset után

Ez a Nikon DSLR gép sajnos egy leejtést követően elvesztette a gép tetején lévő vaku csatlakozóját, kitört a készülék vázából. A márkaszervizben 50 000 Ft-os árajánlatot adtak a javításra, egy fizetős bevizsgálás során. Úgy gondolom picivel több mint a feléből gyári alkatrésszel javítható a készülék.